США "опрацювали" запит України щодо ракет ATACMS, - Байден

США виконали усі запити України, зокрема ті, що стосуються зброї, в тому числі далекобійних ракет ATACMS. Про це свідчить заява президента Штатів Джо Байдена на брифінгу у середу, 4 жовтня, передають Патріоти України.

«Я говорив із [президентом України Володимиром] Зеленським. І все, про що він просив, ми опрацювали», — відповів Байден на запитання журналіста, чи обіцяв він ATACMS Україні.

Також Байден висловив занепокоєння через те, що непорозуміння між республіканцями після відставки спікера Палати представників Кевіна Маккарті можуть зашкодити допомозі Україні. Глава Білого дому анонсував заяву, яка буде стосуватися подальшої підтримки Києва, однак не уточнив час.

21 вересня президент України Володимир Зеленський приїздив у Вашингтон, зокрема для переговорів з Байденом. Цього дня американський президент оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $325 млн, проте без далекобійних ракет.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...