США передадуть Україні 800 систем ППО, гранатомети, безпілотники і протитанкові системи, - Байден

Президент США Джо Байден заявив у зверненні, що новий пакет допомоги Україні включає 800 систем ППО, 9 тисяч протитанкових систем, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, зокрема гранатометів, і 20 мільйонів боєприпасів, передають Патріоти України.

За словами Байдена, допомога США Україні лише цього тижня досягла 1 млрд доларів. Під час виступу він оголосив про додаткову допомогу в розмірі 800 млн доларів.

«Американський народ непохитно підтримуватиме народ України перед аморальним і неетичним нападом Путіна на цивільне населення. Ми єдині у своїй огиді до злочинної агресії Путіна, і ми продовжуватимемо підтримувати їх [українців], поки вони борються за свою свободу, свою демократію і саме виживання», — пообіцяв глава Білого дому.

Раніше кореспондент CNN Джим Шутто повідомив, що США та НАТО відправляють в Україну зенітно-ракетні комплекси.

У Білому домі уточнили, що допомога Україні в тому числі включає 800 ЗРК Stinger, 2000 ПЗРК Javelin, 6 тисяч гранатометів AT-4, 25 тисяч комплектів бронежилетів та 25 тисяч шоломів, п’ять вертольотів Мі-17, три патрульні катери, системи виявлення РЕБ, 70 американських армійських позашляховиків HMMWV тощо.

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...

Хрящі й топінамбур: Як Сі Цзіньпін елегантно поставив Путіна на місце

п’ятниця, 17 травень 2024, 13:44

Російський диктатор Володимир Путін за результатами переговорів, що тривали 2,5 години, підписав зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном 12 документів. Серед них є й угоди про постачання до Китаю російського топінамбуру та субпродуктів із яловичини, ...