США передадуть Україні ще катери типу Island та продадуть ракетні комплекси Javelin, - посол

Пріоритетом співпраці Міністерства оборони України та Пентагону у 2020 році визначено посилення флоту.
Володимир Єльченко. Фото: УНІАН.

Під час спілкування із журналістами посол України в США Володимир Єльченко заявив, що у цьому році для України запланована передача допомоги від США на суму 698 мільйонів доларів, при цьому ми отримаємо три катери типу Island та закупимо ракетні комплекси Javelin, повідомляють Патріоти України.

Єльченко зазначив, що в повну суму допомоги входить оборонна допомога – 250 мільйонів доларів та фінансово-економічна – 448 мільйонів доларів. «У разі виконання Україною певних умов із реформування українських Збройних сил та приведення їх до стандартів НАТО, а також використання першої частини суми, військова допомога може бути збільшена до 300 мільйонів доларів», - пише видання.

Також повідомляється, що пріоритетом співпраці Міністерства оборони України та Пентагону у 2020 році визначено посилення флоту, про це сказав посол. Цього року запланована передача Україні трьох катерів класу Island, на кожен з яких буде встановлено обладнання та зброя на 10 мільйонів доларів.

«Є такий термін як «москітний флот», тобто швидкісні катери, яких дуже не вистачає саме нашим військовим та морякам на Чорному і Азовському морях», - заявив Єльченко.

Україна вперше напряму закупить в Пентагону ракетні комплекси Javelin на суму в 36,5 мільйонів доларів. Посол додав, що ця покупка не входить в загальну суму військової допомоги США Україні. «Вони не входять в ту суму допомоги США, але це важливо тому що це вперше такого роду контакт безпосередньо з Пентагоном. Він відкриває нам шляхи для реалізації деяких інших проектів, про які зараз ведуться переговори», - сказав він. При цьому США будуть продовжувати програму військових навчань на Яворівському полігоні у Львівській області.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...