США перекидають в Україну "бронеавтобуси", що плавають: ЗСУ озброюють БТР M113

Міністерство оборони США приступило до навантаження гусеничних бронетранспортерів M113 для відправки їх в Україну. В Twitter Пентагону з'явилося відео з навантаженням бронемашин на причепи вантажівок, передають Патріоти України.

"Американські військові перевантажують бронетранспортери M113, що прямують в Україну, на причепи вантажівок", - йдеться у підписі до відео.

У Пентагоні відзначили, що навантаження відбувається в форті Stewart в штаті Джорджія. Зазначимо, що раніше Національна гвардія Західної Вірджинії повідомила, що забезпечить Україну бронетранспортерами M113 для захисту ЗСУ від російських окупантів.

Військова техніка буде направлена в Україну за запитом Міністерства оборони України. Кількість наданих бронетранспортерів не розголошується.

M113 (Armoured Personnel Carrier M113) - бронетранспортер США вироблявся до 2007 р. Загальний випуск M113, включаючи машини на його базі, склав близько 85 000 одиниць. Тривалий час залишався основним бронетранспортером США, в значних кількостях поставлявся також в інші країни і використовувався в безлічі збройних конфліктів. Перебуває на озброєнні ряду країн, включаючи США.

M113 використовуються для переміщення солдатів, забезпечуючи їх захист від вогню зі стрілецької зброї. Ці "бойові автобуси" стали першими в світі військовими машинами, корпус яких був виконаний повністю з алюмінію. Використання алюмінієвої броні дозволило знизити вагу бойової машини, зберігши прийнятний для екіпажу і десанту рівень захисту від вогню зі стрілецької зброї.

Характеристики:

  • Екіпаж, чол. - 2
  • Десант, чол. - 11
  • Кулемети 1 × 12,7-мм M2HB
  • Тип двигуна V-подібний 8-циліндровий карбюраторний рідинного охолодження
  • Потужність двигуна, к. с. 215
  • Швидкість по шосе, км / год 64
  • Швидкість по пересіченій місцевості, км / год 5,8 (на плаву)
  • Запас ходу по шосе, км 320

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...