США планують забезпечити потреби України в озброєнні на місяці та роки наперед, - FT

Збройні сили України отримають від Сполучених Штатів Америки ще чотири реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS. Зазначається, що ці РСЗВ - більш точні та досконалі, ніж ті, які вже застосовують українські військовослужбовці проти російських окупантів. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на джерело в Пентагоні, передають Патріоти України.

Співрозмовник видання сказав, що США планують забезпечити потреби України у зброї на місяці та роки наперед. "Очікується, що Київ зосередиться на перерізанні російських ліній постачання та націлиться на тилові бази", – сказано в повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський у Twitter подякував США та американському президенту Джо Байдену за постійну дієву підтримку України у протидії агресії Росії.

"Більше HIMARS, 155-мм снаряди – наша першочергова потреба. Це те, що допомагає нам тиснути на ворога. Ми цінуємо підтримку США! Йдемо до перемоги разом!" – написав він.

Ці РСЗВ, на відміну від більшості радянських реактивних систем залпового вогню, які використовують некеровані боєприпаси, мають в арсеналі керовані високоточні ракети. Зазначимо, що HIMARS може нести шість реактивних снарядів РСЗВ або одну оперативно-тактичну балістичну ракету ATACMS. Дальність ураження останньої становить 300 км.

В РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...