США подарують ВМСУ ще кілька кораблів: Українці вже відібрали ті, що більше подобаються - ЗМІ

ВМС України отримають принаймні ще чотири патрульні катери типу Island, про що досягнута відповідна угода

Військово-морські сили України отримають кілька додаткових американських катерів типу Island. Про це «Думській» повідомило інформоване джерело в штабі ВМСУ, зазначають Патріоти України..

На сьогоднішній день ведуться переговори про отримання ще чотирьох катерів, причому передані вони будуть абсолютно безкоштовно. При цьому необхідно визначитися з модернізацією комплексу радіотехнічного озброєння та іншими технічними моментами.

За словами джерела, українські фахівці оглянули кілька колишніх американських катерів берегової охорони і вибрали відповідні. Крім цього стало відомо, що ВМСУ збираються сформувати цілий дивізіон з шести катерів типу Island. Цей підрозділ зможе не тільки контролювати ближню морську зону, але і виходитиме в Середземне море для підтримки кораблів НАТО.

Якщо говорити про озброєння, то катери можуть отримати мінно-тральні модулі, а також американські протикорабельні ракети «Гарпун». Можливий також варіант установки українських ПКР «Нептун».

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...