США поки не бачать ядерної активності Росії, - CNN

США уважно стежать за рухом російських військових. І поки вони не бачать активності Росії, яка б змусила їх змінити свою ядерну позицію. Президент США Джо Байден попереджав, що світ зіткнувся з найбільшою за останні 60 років перспективою ядерної війни. Однак поки ядерна позиція США не змінилася, про що розповів високопоставлений чиновник США, передають Патріоти України із посиланням на CNN.

Змінювати риторику поки немає причин

Він визнає, що зараз очевидно вищі ставки, які Росія підняла після невдач на фронті в Україні. Проте підкреслив, що США стежать за рухом російських військових.

"Ми не бачили жодних ознак активності (з боку Росії – ред.), яка змусила б нас змінити нашу власну позицію щодо ядерного стримування", — сказав високопосадовець.

Також він підкреслив, що про перспективу ядерної війни Байден говорив на основі безвідповідальної та безрозсудної риторики Володимира Путіна. Ці заяви не були оголошені на основі нової інформації про ядерну позицію країни-агресорки.

Про що говорив Байден

6 жовтня під час збору коштів від Демократичної партії в Нью-Йорку президент США різко попередив про небезпеку, що стоїть за ядерними погрозами Путіна. "Вперше після кубинської ракетної кризи у нас є пряма загроза застосування (ядерної – 24 канал) зброї, якщо насправді все продовжуватиметься тим шляхом", — сказав Байден.

Також він підкреслив, що використання тактичної ядерної зброї може закінчитися армагеддоном. В CNN зауважили, що відверта промова Джо Байдена вразила, особливо у той час, як його помічники з Ради національної безпеки та Державного департаменту з Пентагоном висловлювалися набагато більш виваженими словами, кажучи, що сприймають погрози серйозно, але не бачать руху щодо них з боку Кремля.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: