США послали потужний сигнал Москві: "Байден і Зеленський обговорили концентрацію російських військ на Донбасі", - Білий дім

Білий дім офіційно повідомив про розмову президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського, зазначають Патріоти України.

«Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму. Він підкреслив прагнення своєї адміністрації активізувати наше стратегічне партнерство на підтримку плану президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях, що забезпечують справедливість, безпеку та процвітання для народу України», – заявили в Білому домі.

Згідно з повідомленням, лідери погодилися, що ці реформи є центральними для євроатлантичних прагнень України.

Вони також обговорили важливість тісного співробітництва США та України для стримування пандемії COVID-19 та зміцнення демократії в регіоні.

Телефонна розмова президентів України і США тривала 30-40 хвилин, повідомляє кореспондентка американського видання Politico в Білому домі Наташа Бертран.

«Байден підтвердив прихильність США до України, вони обговорили повідомлення про накопичення російських військ на сході та зусилля Зеленського щодо боротьби з корупцією», – написала Бертран.

"Може бути пауза, але на цьому наступ росіян закінчиться": Експерт сказав, що потрібно, аби зупинити ворога

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:05

Російські окупанти зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно, заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України. "В принципі росіяни будуть намагатися мак...

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...