США працюють над новим планом експорту зерна з України після удару РФ по порту Одеси

Сполучені Штати розробляють разом з Україною над "планом Б" щодо вивезення зерна на тлі того, як російські війська атакували Одеський порт. Про це повідомила адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер, повідомляє CNN, передають Патріоти України.

За словами керівниці відомства, запасний план з експорту українського зерна враховує використання автомобільного, залізничного та річкового транспорту, а також відправлення барж і коригування залізничних систем, щоб вони були краще узгоджені з європейськими для прискорення постачання.

Павер при цьому висловила сподівання, що підписана в Стамбулі 22 липня "зернова угода" почне дотримуватися, незважаючи на спроби РФ відвернутися від домовленостей. Глава USAID додала, що забезпечення постачання українського зерна на закордонний ринок допоможе знизити ціну на продукцію.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...