"США превратили "Северный поток-2" в ловушку для Путина", - російський військовий експерт

Призупинення санкцій США проти газопроводу "Північний потік-2" і закінчення його будівництва російська пропаганда намагається представити як одну з найбільших перемог режиму Володимира Путіна. Насправді, це пастка. Таку думку висловив у своєму блозі в Telegram російський політичний і військовий оглядач Ель Мюрид, передають Патріоти України.

Він висловив упевненість, що санкції США проти проекту вже виконали головну задачу - зрушили закінчення будівництва на два роки. Через це "Газпрому" довелося підписати дуже невигідний для себе газовий контракт з Україною за принципом "качай або плати", а також виплатити $ 3 млрд "репарацій" за рішенням Стокгольмського арбітражу. Відмова від санкцій, вважає Мюрид, є хитрим кроком Вашингтона.

"Отказ от санкций на строительство позволяет США выдвинуть впереди себя Германию и фактически ее руками обложить трубопровод условиям", - написав блогер.

Кремлю вже повідомили, що експлуатація "Північного потоку-2" може бути припинена у разі "обурливих дій РФ в інших областях". По суті, Кремлю буде озвучена низка "червоних ліній", через які йому не буде дозволено переступати, щоб не втратити транзит через "СП-2". Основна лінія вже відома - це збереження українського транзиту, що, підкреслив Мюрид, вигідно і США, і Німеччині.

"Угроза настолько недвусмысленная, что Кремль на разных уровнях неоднократно подтверждал, что транзит будет сохранен", - зазначив експерт.

Він упевнений, що за допомогою "Північного потоку-2" Захід планує контролювати Кремль. Будь-які спроби газового шантажу Європи, ймовірно, будуть припинятися від початку. "Европа выстроила систему защиты", - написав Мюрид.

Він вважає, що на російський експорт газу в найближчі роки будуть накладені серйозні обмеження. Уряд РФ відкрито говорить про ймовірну втрату лідерства за обсягами експорту газу вже в 2024 році. "Газпром", на його думку, впевнено йде до банкрутства. "Утрата лидерства - это только одна часть проблемы. Большой шкаф всегда падает громче, а "Газпром" - это очень большой шкаф", - констатував блогер.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...