США призупинили продаж Україні ударних дронів Grey Eagle: ЗМІ назвали причину

США можуть скасувати продаж Україні чотирьох ударних безпілотників MQ-1C Grey Eagle. В Адміністрації американського президента Джо Байдена нібито побоюються, що секретне обладнання дронів може потрапити до рук Росії, передають Патріоти України.

Про це повідомило видання Reuters із посиланням на джерела серед чиновників Міноборони США. Як зазначається, план продажу БПЛА був схвалений Білим домом, однак у Пентагоні провели перевірку, у ході якої дійшли висновку, що радар та обладнання для спостереження на безпілотниках можуть створити загрозу безпеці США, якщо вони потраплять до рук РФ.

Перевірку було проведено Управлінням з безпеки оборонних технологій Міністерства оборони США. Рішення про продовження угоди в даний час розглядається в Пентагоні, але терміни ухвалення рішення не зрозумілі, сказала на умовах анонімності одна з офіційних осіб США. Одним із рішень, що дозволяють здійснити продаж дронів Україні, була б заміна існуючого радарного та сенсорного комплекту на щось менш складне, але на це можуть піти місяці, пишуть видання.

Журналісти уточнили, що чотири безпілотники Grey Eagle виробництва General Atomics спочатку призначалися для армії США. Згідно з армійськими бюджетними документами, БПЛА коштують 10 мільйонів доларів кожен.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...