США робитимуть все, щоб позиція України на полях битв зміцнювалася, - Салліван

США продовжать докладати зусиль до того, щоб Україна мала озброєння для участі в бойових сутичках. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

"Позиція США не змінюється, залишається такою самою, як і шість місяців тому. Ми робитимемо все можливе, щоб позиція України на полях битв зміцнювалася", - сказав він журналістам на борту президентського літака.

Салліван супроводжує президента Джо Байдена під час візитів до Камбоджі, де він візьме участь у самітах США-АСЕАН та країн Східної Азії, та до Індонезії, де відбудеться саміт G20.

Нагадаємо, напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що санкціонував на доручення президента виділення Україні нової партії озброєнь на суму $400 млн.

Пентагон інформував, що будуть поставлені ракети для зенітного комплексу Hawk, чотири зенітно-ракетні комплекси Avenger, оснащені ракетами Stinger, додаткові боєприпаси для ракетних систем залпового вогню HIMARS, 21 тис. 155-мм артилерійських снарядів, 500 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, спорядження для холодної погоди та інше військове обладнання.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...