США розгорнули стратегічні бомбардувальники неподалік кордону України

США перекинули на 57-ю авіабазу ВПС Румунії Міхая Коґельничану два міжконтинентальні стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress. Про це повідомили у Військово-повітряних силах США в Європі, передають Патріоти України.

На новому місці базування вони діятимуть у складі 20-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї ВПС США, а також почнуть взаємодіяти з силами НАТО.

«США мають намір працювати разом з нашими союзниками по НАТО та партнерами на східному фланзі, щоб гарантувати наявність у нас навичок об'єднання та можливостей координації, необхідних для підтримки регіональної безпеки, захищеності та стабільності», – зазначив генерал ВПС США Джеймс Хеккер.

Перед тим, як прилетіти до Румунії, американські стратегічні бомбардувальники вперше провели навчальний політ над кордоном Фінляндії та Росії. За даними норвезької газети The Barents Observer, літаки B-52, прямуючи на північ до Лапландії, наблизилися до Кольського півострова настільки близько, наскільки це можливо з південно-західного боку. Там бомбардувальники зробили коло і знову повернулися на південь.

Пілоти літаків могли бачити майже весь півострів, де розміщені російські ракетні підводні човни, а також аеродром «Олень», з якого регулярно злітають стратегічні бомбардувальники Ту-95МС для ударів по Україні.

У ВПС США в Європі підтвердили, що російські винищувачі перехопили стратегічні бомбардувальники, але американські літаки не змінили курсу і продовжили свій запланований політ без пригод, після чого вирушили на базу до Румунії.

Румунська авіабаза, на якій будуть американські бомбардувальники, до 2040 року має стати найбільшою військовою базою НАТО в Європі. Передбачається, що на ній базуватиметься тисяча американських військових, а загальна кількість солдатів НАТО досягне 10 тис. Площа військового комплексу становитиме 2,8 тис. га та включить нові об'єкти. Румунська влада має намір вкласти в проект $2,5 млрд.

У розхід йдуть усі: Британська розвідка назвала чисельність співробітників Росгвардії на війні з Україною

понеділок, 22 липень 2024, 20:40

Наразі в Україні дислоковано понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Більшість особового складу Росгвардії займається охороною тилу, і лише кілька підрозділів беруть участь у боях на передовий, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство ...

Про це колись зніматимуть епічне кіно: Атака дронів переломила хід бою у Серебрянському лісі, коли російські штурмовики вже вдерлись на позиції ЗСУ, попри відчайдушний супротив нечисленних захисників

понеділок, 22 липень 2024, 20:12

Декілька бійців ЗСУ вели нерівний бій зі штурмовою групою росіян в окопах, проте завдяки ударним БПЛА, що прилетіли у скрутний момент, окупанти були знищені. ЗСУ утримали свою позицію в Луганській області в районі Серебрянського лісництва, інформую...