США схвалили передачу Україні винищувачів F-16 від Данії та Нідерландів, - Reuters

F-16. Фото: REUTERS.

США схвалили відправку Україні винищувачів F-16 із Данії та Нідерландів, як тільки пілоти закінчать навчання. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на неназваного офіційного представника Вашингтона у п’ятницю, 18 серпня, передають Патріоти України.

За даними Reuters, США запевнили Данію і Нідерланди, що прискорять схвалення всіх необхідних запитів на передачу F-16, аби українські пілоти отримали винищувачі відразу після завершення тренувань.

«Я пишу, щоб висловити повну підтримку США як у передачі Україні винищувачів F-16, так і в навчанні українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16», — сказано в листі держсекретаря США Ентоні Блінкена його колегам із Данії та Нідерландів, копію якого отримали журналісти Reuters.

Агентство нагадує, що президент США Джо Байден схвалив програми навчання українських пілотів на F-16 у травні, але строки поставок літаків поки що не озвучувалися.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...