США та Німеччина незабаром оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2", - ЗМІ

США та Німеччина з дня на день оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2", - Reuters

Сполучені Штати Америки та Німеччина найближчими днями оголосять про угоду, яка вирішить суперечку довкола російського газопроводу "Північний потік-2". Наразі американська та німецька сторони ведуть перемовини щодо цього питання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Інформацію щодо американо-німецької угоди агентству Reuters надали знайомі з ситуацією джерела. Одне з них розповіло, що ситуація з угодою "виглядає непогано".

"Ми очікуємо, що це переговори завершаться найближчими днями", - сказав співрозмовник агентства, який побажав залишитися неназваним.

Інше джерело агентства зазначив, що сторони вже близькі до угоди, яка має запобігти відновленню скасованих наразі санкцій США проти оператора газопроводу - компанії Nord Stream 2 AG, - та її виконавчого директора.

Як відомо, Україна виступає проти запуску російського газопроводу "Північний потік-2", оскільки він загрожує українській економіці та безпеці. В українському керівництві наголошували, що Україна та Німеччина мають різні погляди на ситуацію з "Північним потоком-2".

Нагадаємо, минулого тижня лідери США та Німеччини обговорили "Північний потік-2" під час зустрічі у Білому домі. Сторони зробили заяву за результатами переговорів, але президент України Володимир Зеленський не побачив конкретних кроків проти газопроводу.


"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...