США та союзники хочуть посадити Україну та Росію за стіл переговорів: Спливли подробиці від CNN

Протягом останніх тижнів офіційні особи США регулярно зустрічалися зі своїми колегами з Британії та ЄС, щоб обговорити потенційні методи припинення вогню та припинення війни в Україні шляхом переговорів. Серед тем був метод з чотирьох пунктів, запропонований Італією наприкінці травня. Про це пише CNN 3 червня з посиланням на кілька джерел, знайомих з переговорами, передають Патріоти України.

Видання нагадало, що пропозиція Італії передбачає зобов’язання України до нейтралітету щодо НАТО в обмін на певні гарантії безпеки та переговори з Росією щодо майбутнього Криму й Донбасу.

Україна не бере безпосередньої участі в цих дискусіях, попри постійні запевнення США про "нічого щодо України без України". Раніше американські та українські офіційні особи заявляли, що США не тиснули на Україну, щоб вона взялася за певний план припинення війни, і не підштовхувала її до переговорів з росіянами.

Видання нагадало, що на початку тижня пані посол США в ООН Лінда Томас Грінфілд заявила, що італійські пропозиції є "однією з тих ініціатив, яких ми, безумовно, хотіли б, щоб завершилася ця жахлива війна та жахливі напади на український народ".

Проте двоє американських чиновників повідомили CNN, що США насправді не підтримують пропозицію Італії. "У будь-якому разі, американські та західні чиновники кажуть CNN, що зростає стурбованість тим, що якщо росіяни та українці не повернуться до столу переговорів та не досягнуть угоди, війна затягнеться – потенційно на роки", – наголосили автори статті.

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...

Росія змінила тактику: Експерт назвав ключові умови, за яких Україна зірве плани наступу ворога

субота, 20 квітень 2024, 7:50

Українці нададуть російським загарбникам "запрошення до пекла", якщо найближчим часом наша країна отримає від партнерів необхідну підтримку. Це американський пакет військової допомоги, чеська ініціатива із закупівлі та постачання боєприпасів, робота пр...