США теж можуть використати ядерну зброю: Блінкен назвав обставини, за яких це можливо

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступив на конференції країн-учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Там він попередив, що Штати також можуть використати її, проте лише за надзвичайних обставин, передають Патріоти України.

"США розглядали б можливість застосування ядерних озброєнь тільки за надзвичайних обставин, для захисту життєво важливих інтересів США, союзників та партнерів", - сказав глава Держдепу.

Він пояснив, що основне завдання стратегічних ядерних сил США і полягає в тому, аби стримувати від ядерного удару інші країни, у яких є така зброя.

Нагадаємо, ексголовнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що ризик застосування російським диктатором Владіміром Путіним ядерної зброї малий, чого не скажеш про ймовірність використання хімічної. Загалом експерт назвав виправданим занепокоєння щодо використання РФ зброї масового знищення.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...