США тишком видворили китайських "шпигунів" з диппаспортами, які намагалися вдертися на секретну базу Пентагону

Експерти називають це ​першою за десятки років висилкою дипломатів КНР через підозри в шпигунстві. Китайські товариші втратили пильність, за що і поплатились

Зі США нібито таємно вислали двох співробітників посольства Китаю після того, як ті намагалися вломитися на секретну військову базу у Вірджинії. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, зазначають Патріоти України.

Американська влада вважає, що щонайменше один з двох дипломатів був співробітником китайської розвідки. Це, як відзначає NYT, судячи з усього, перша від 1987 року висилка дипломатів КНР через підозри в шпигунстві.
Газета зазначає, що останніми місяцями китайські дипломатичні чиновники дедалі сміливіше з'являються без попередження на урядових об'єктах США.
Як стверджує видання, інцидент з проникненням на базу в Вірджинії стався у вересні, але ані Пекін, ані Вашингтон не розголошували його. Дипломати разом з дружинами в'їхали на базу незважаючи на вимогу військових залишити територію і не зупинялися доти, доки шлях їм не перегородили пожежні машини.
Разом з цим співрозмовники NYT не знають, що китайцям там знадобилося. За даними газети, самі дипломати запевняли, що просто не зрозуміли вимог охорони, бо погано знають англійську мову.
NYT розповідає, що американська контррозвідки намагалася виявити китайських шпигунів серед дипломатичних працівників "десятиліттями". Директор азіатського напрямку в Раді безпеки за часів Барака Обами Еван Медейрос сказав, що розвідка КНР діяла в США "не дуже агресивно" протягом приблизно 40 років. Але ситуація, за його словами, змінилася 10 років тому: "Китайська розвідка стала більш витонченою як в людському, так і технічному плані".

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...