США відновлюють стратегію стримування Ірану, Росії і Китаю, - Майк Помпео

Держсекретар США піддав критиці адміністрацію Барака Обами, що уклала в 2015 році так звану ядерну угоду з Іраном, яка, за його словами, додала сміливості Тегерану.

Ліквідація Касема Сулеймані, одного з керівників Корпусу вартових ісламської революції, є частиною ширшої стратегії стримування супротивників Сполучених Штатів. Об'єктами цієї стратегії також є Росія і Китай. Про це заявив в понеділок держсекретар США Майк Помпео, передають Патріоти України.

У понеділок Майк Помпео виступив в Гуверовському інституті при Стенфордському університеті з промовою «Відновлення політики стримування: іранський приклад». Вона була зосереджена на тому, що він назвав стратегією адміністрації по встановленню «реального стримування» Ірану. Ця політика, за його словами, замінила раніше існуючий підхід з боку республіканців і демократів, який заохочував «зловмисну діяльність» Тегерана. «Противник повинен розуміти, що ми не тільки маємо можливості змусити його заплатити ціну за його дії, але ми насправді готові це зробити», - заявив Помпео.
Він піддав критиці адміністрацію Барака Обами, що уклала в 2015 році так звану ядерну угоду з Іраном, яка, за його словами, додала сміливості Тегерану. Згідно держсекретареві США Майку Помпео, об'єктом стратегії стримування є не тільки Іран. Він згадав поставки Україні бойової зброї, денонсацію Договору про ліквідацію ракет меншої і середньої дальності і випробування американських ракет середньої дальності як частину цих стратегічних зусиль щодо Росії. США також розширили масштаби військово-морських навчань в Південно-Китайському морі у відповідь на мілітаризацію Китаєм островів, чия приналежність оскаржується різними країнами. «Ми відновлюємо значення поняття «стримування», - підкреслив Помпео.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...