США вітають із Днем захисників України: "Залишаємося надійним партнером і продовжуватимемо підтримувати в боротьбі проти російської агресії"

Старша представниця Міноборони США полковниця Бріттані Стюарт

Сполучені Штати привітали українських військовослужбовців із Днем захисників і захисниць України. Посольство США в Україні оприлюднило заяву у Facebook, зазначають Патріоти України.

"У День захисників і захисниць України ми вшановуємо хоробрих чоловіків та жінок, які служили та служать, захищаючи свободу України! Сполучені Штати залишаються вашим надійним партнером, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії", - йдеться у повідомленні.

День захисників і захисниць України - державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом як День захисників України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

14 жовтня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку українські козаки вважали своєю покровителькою. У 1999 році 14 жовтня встановлений День українського козацтва.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...