США ввели нові санкції проти Росії: Кого покарали цього разу

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки в середу, 12 квітня, "порадувало" російський режим новими санкціями. Цього разу обмеження торкнулися віце-прем'єра Росії Марата Хуснулліна, телекомунікаційної компанії "Мегафон", холдингу "Металоінвест", а також місцевого військово-політичного руху "Юнмарії", який у 2016 році заснували за ініціативою глави Міноборони РФ Сергія Шойгу. Повний список "нововведень" американське відомство опублікувало на офіційному сайті, передають Патріоти України.

Серед "цікавих особистостей" санкції також торкнулися сімейства депутата Держдуи РФ Андрія Скоча - його дружини Варвари й сина Володимира. Не обійшли стороною і російську промисловість: під санкції потрапили науково-технічні інститути, Ковровський механічний завод, Лебединський та Михайлівський гірничозбагачувальні комбінати.

Також нові обмеження США "націлилися" на блокування бізнесу російського мільярдера Алішера Усманова. Санкції ввели проти його холдингу USM та активів. Разом з тим, є цікава деталь: обмеження не торкнулися тих операцій Усманова, через які він фінансує російську газету "Коммерсант". Її "захистили" окремою генеральною ліцензією, що дозволяє проводити транзакції. Відзначимо, що власником "Коммерсанта" Усманов став у 2006 році.

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...