США виділять Україні $20 млрд під заморожені на Заході активи РФ, - Financial Times

США готові надати Україні до 20 млрд доларів. Ці кошти будуть виділені в рамках кредиту G7, який буде погашатися за рахунок прибутку, отриманого від заморожених російських активів, передають Патріоти України з посиланням на Financial Times.

Видання зауважило, що переговори про кредит прискорюються, оскільки західні чиновники хочуть надати фінансування Києву до кінця року, усвідомлюючи, що в разі перемоги кандидата в президенти Дональда Трампа на виборах у США, допомога Вашингтона Україні може бути припинена.

Країни "Великої сімки" вже кілька місяців ведуть переговори щодо структури кредиту в розмірі 50 млрд доларів, узгодженого в червні, причому донедавна очікувалося, що внесок Вашингтона буде меншим, ніж планувалося спочатку, оскільки ЄС не зміг гарантувати, що російські активи залишаться знерухомленими щонайменше на три роки.

Але в п'ятницю американські чиновники повідомили своїм колегам з G7, що Вашингтон надасть повну початкову суму, що становить близько 20 млрд доларів.

За їхніми словами, це стане можливим, навіть якщо ЄС не вдасться переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана зняти вето на продовження санкцій ЄС - умова, на якій наполягає Вашингтон.

За словами двох анонімних співрозмовників, міністри фінансів G7, які зберуться у Вашингтоні 25 жовтня в кулуарах засідань МВФ і Світового банку, мають оприлюднити заяву з розподілом і структурою кредиту.

"Один з підписантів на нас напав, інші морозяться": Жорін пояснив, чому ядерна зброя набагато ефективніша, ніж гарантії безпеки

неділя, 20 жовтень 2024, 12:54

Ядерна зброя набагато ефективніша в порівнянні з будь-якими гарантіями безпеки від інших держав, бо "завжди надійніше покладатися на свої власні сили". Таку думку висловив заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін у своєму Telegram-каналі, передають Па...

"Це логічний сценарій": Битва за Куп'янськ вже почалася, росіяни просуваються там, де в них є перевага, - Жмайло

неділя, 20 жовтень 2024, 12:28

Виконавчий директор Українського центру безпеки та співробітництва Дмитро Жмайло прокоментував питання про те, коли може початися битва за Куп'янськ Харківської області. Фактично вона вже почалася, передають Патріоти України. "Я неодноразово відвідував...