США вимагають від Росії припинити репресії в Криму та деокупувати український півострів

Ілюстрація з сайту Місії СШАЗа сім років Росія встановила в окупованому Криму жорстокий репресивний режим, спрямований проти кримських татар, етнічних українців і всіх тих, хто виступає проти окупації. США закликають припинити репресії. Про це йдеться на сайті Місії США при ООН, зазначають Патріоти України.

У заяві до сьомої річниці окупації Криму говориться, що Росія повинна також звільнити всіх українських політичних в'язнів.

Крім того, США нагадали, що замість того, щоб дотримуватися міжнародні норми, Росія займається нарощуванням військової могутності в Криму, в тому числі перекидає на півострів літаки і ракети, що володіють ядерною зброєю, і боєприпаси. Він збільшив свою військову присутність у Чорному, Азовському і Керченській протоках.

"Позиція США зрозуміла: Крим - це Україна. Ми рішуче підтверджуємо нашу підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води", - йдеться в заяві.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон продовжить допомагати Україні у протистоянні російської агресії.


Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...