США визнали ПВК "Вагнера" міжнародною злочинною організацією. Під санкції також потрапило кілька топ-чиновників Росії

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив про запровадження додаткових санкцій проти ПВК "Вагнер", фізичних осіб та компаній у Росії. Про це йдеться на офіційні сторінці американського Мінфіну.

"Сьогодні OFAC вживає додаткових заходів для зниження спроможності Російської Федерації вести війну проти України, запровадивши санкції проти шести осіб та 12-ти організацій",- зауважується в повідомленні.

При цьому зазначається, що санкції Мінфіну доповнені обмеженнями Державного департаменту США та спрямовані проти інфраструктури, яка підтримує операції на полі бою в Україні, включно виробниками російської зброї й тими, хто керує окупованими територіями в Україні.

"У той час як санкції та заходи експортного контролю щодо Росії з боку нашої міжнародної коаліції продовжують набирати чинності, Кремль відчайдушно шукає зброю та підтримку - у тому числі через жорстоку групу "Вагнера" - для продовження своєї несправедливої війни проти України", - заявила міністр фінансів США Джанет Л. Єллен.

До санкційного списку потрапили віцепрем'єр Росії Денис Мантуров та глава Татарстану Рустам Мініханов.

У список санкцій потрапила сама ПВК "Вагнера", а також голова Федеральної служби виконання покарань РФ у Тулі Іван Прокопенко.

За даними ЗМІ, він бере участь або надавав підтримку вербуванні солдатів у ПВК "Вагнера" і, отже, політиці та діям, які дестабілізують Україну чи підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України.

Крім того, під американські санкції потрапили численні юридичні та фізичні особи на різних континентах, що підтримують військові операції групи "Вагнера".

Зокрема:

  • Акціонерне товариство Terra Tech – російська технологічна компанія, що постачає космічні знімки, отримані за допомогою комерційних супутників, а також повітряні знімки, отримані безпілотними системами.
  • Дослідницький інститут космічної науки та техніки Чанша Тяньї - підприємство, розташоване в КНР, яке надало Terra Tech замовлення на супутникові знімки з радіолокатором із синтезованою апертурою над територією України.
  • Акціонерне товариство "Науково-виробничий концерн "БАРЛ" - російська космічна компанія, що підтримує військові дії Росії в Україні. Компанія надає російським військовим закордонні супутникові знімки високого дозволу.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...