США з союзниками по НАТО випрацьовують схему постачанням в Україну ракет Stinger, - NBC News

Сполучені Штати співпрацюють з іншими членами Альянсу над організацією поставки переносних зенітних ракетних комплексів зенітних ракет Stinger за запитом уряду України Про це повідомляє NBC News з посиланням на заяви неназваних нинішніх і колишніх посадовців адміністрації США, зазначають Патріоти України.

За повідомленнями цих джерел, адміністрація Байдена підготувала новий пакет військової допомоги США для України, на додаток до американської військової допомоги, яка вже надходить до Києва.

Поставлені Україні американські ПТРК FGM-148 Javelin є вагомим фактором стримування російської агресії. На фото - підготовка до пуску ПТРК FGM-148 Javelin на одному з полігонів в зоні Операції об'єднаних сил / Фото: Прес-служба Операції об'єднаних сил

Зокрема, Сполучені Штати співпрацюють з іншими членами альянсу над організацією постачання ПЗРК Stinger за запитом уряду України. "Українські чиновники вважають, що ракети класу "земля-повітря" Stinger допоможуть її військовим захистити країну від низьколітаючих російських гелікоптерів і безпілотників", – йдеться у статті.

Як повідомляє NBC News з посиланням на джерела, Сполучені Штати готові надати цю допомогу Україні, а також підтримати розширення НАТО на Схід у разі російського вторгнення.

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року стало відомо, що у США обговорюють швидку поставку в Україну гелікоптерів Мі-17, ПЗРК Stinger та додаткових ПТРК Javelin, які спочатку призначалися для афганської армії.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...