США за прискореною процедурою передадуть Україні "афганські" гелікоптери, - Джен Псакі

США мають намір передати Україні гелікоптери Mi-17 для підтримки обороноздатності. Про це повідомила на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, зазначають Патріоти України. Білий дім нещодавно повідомив Конгрес про намір поставити в Україну гелікоптери Mi-17 із резервів Міністерства оборони США.

Спікерка Білого дому ще раз підтвердила, що американський уряд дозволив трьом країнам НАТО (Латвії, Литві й Естонії) передати Україні раніше поставлену ним зброю виробництва США.

"Президент розпорядився застосувати спеціальну президентську процедуру для прискорення надання летальної зброї та задовольнити термінові потреби України в обороні. Ми також використовуємо поставки третіх сторін, дозволені Державним департаментом, що дає можливість союзникам і партнерам США надавати американське обладнання з їхніх запасів для використання Україні", - повідомила Псакі.

Кілька днів тому американські ЗМІ повідомляли, що США планують передать Україні гелікоптери Мі-17В5 та Мі-8МТВ, що раніше перебували на озброєнні ВПС Афганістану – першу партію нібито планують надіслати навесні 2022 року.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...