США заборонили експорт та імпорт зброї з Росією: Удар важко переоцінити

Російському ВПК стане ще складніше добувати крихти західних високотехнологічних виробів, без котрих не існує сучасних озброєнь. Санкції також ще більше підкосять друге за обсягом джерело валютних надходжень РФ від експортних операцій.

США внесли Росію в список країн, з якими повністю заборонений оборот зброї. Про це повідомили в американському Держдепартаменті, зазначають Патріоти України.

Йдеться як про експорт, так і про імпорт озброєнь, рішення вступає в силу з 18 березня. У чорному списку Росія є сусідами з такими країнами, як Афганістан, Кіпр, Демократична Республіка Конго, Іран, Лівія, Сомалі та Судан.

«Політика США полягає у відмові у видачі ліцензій або інших дозволів на експорт оборонних виробів і оборонних послуг, призначених для Росії», - йдеться в повідомленні. Винятки робляться лише для сфери космічного співробітництва.

Раніше США оголосили про нові торгових санкції, які вступлять в силу 18 березня. Вони торкнуться експорту, пов'язаного з нацбезпекою. Крім цього, буде діяти ряд обмежень по авіації, космосу і речей, виробленим для американських компаній в Росії.

США ввели санкції, так як вважають, що Росія причетна до двох випадків застосування хімічної зброї: перший стосується ситуації навколо Олексія Навального, другий - отруєння Сергія Скрипаля та його дочки в Великобританії.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...