США затопили іранське судно з великою партією вибухівки - нею могли зарядити десятки балістичних ракет

Військово-морські сили США 13 листопада затопили в Оманській затоці рибальське судно Ірану з контрабандою у вигляді вибухівки. Нею вистачило б зарядити понад десяток балістичних ракет, передають Патріоти України.

Про перехоплення корабля повідомив П'ятий флот Військово-морських сил США, передає Reuters. Як зазначається, контрабандне судно йшло маршрутом, який використовувався для доставки зброї єменським угрупованням хуситів.

На його борту американські військові виявили понад 70 тонн перхлорату амонію, який традиційно застосовується для виробництва ракет та ракетного палива, а також вибухових речовин.

Екіпаж корабля передано береговій охороні Ємену. Військова коаліція під лідерством Саудівської Аравії, яка протистоїть проіранським хуситам у Ємені з 2015 року, вже звинувачувала Іран у постачанні озброєння цьому угрупованню, але Тегеран відкидає звинувачення.

"Це була величезна кількість вибухової речовини, достатня для заправки більш ніж дюжини балістичних ракет середньої дальності в залежності від розміру", – сказав віце-адмірал командувач Центральним командуванням ВМС США, П'ятим флотом США та Об'єднаними морськими силами Бред Купер.

Нагадаємо, США звинувачують Іран у спонсоруванні терористичних організацій і розробці ядерної зброї. Через розробку ядерної програми проти Ірану було введено санкції.

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...