США збільшують виробництво HIMARS після успішних результатів на війні в Україні

Американський завод мобільних ракетних установок Lockheed Martin у Камдені готується до збільшення виробництва системи HIMARS після того, як її успіх на полі бою в Україні підвищив попит з боку інших країн. Про це заявило керівництво компанії, пише Reuters.

"Коли у вас є система, перевірена бойовими діями, яка є в новинах щодня, тоді це стимулює цей попит", - сказала Дженніфер МакМанус, віцепрезидентка з операцій ракетного бізнесу Lockheed.

За словами керівників компанії, завдяки інвестиціям, здійсненим протягом 2022 року в будівлю заводу, Lockheed потребує лише незначних модернізацій, щоб забезпечити зростання виробництва.

Компанія Lockheed розпочала 2022 рік із випуску 48 пускових установок HIMARS, але з того часу збільшила виробництво до 60. "Зокрема щодо HIMARS, то ми вже зустрілися з нашими постачальниками, щоб спланувати збільшення виробництва до 96 таких одиниць на рік", - повідомив генеральний директор Lockheed Джеймс Тейклет.

У лютому Польща отримала дозвіл на закупівлю 18 пускових установок HIMARS і 468 комплектів заряджання пускових установок, які можна встановлювати на вантажівки польського виробництва, щоб перетворювати їх на подібні пускові платформи.

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...

Ще не кінець: Росія може готуватися до великого наступу найближчими тижнями, - Reuters

субота, 18 травень 2024, 7:28

Країна-агресор Росія, можливо, готує більш масштабний наступ на фронті в Україні. На думку аналітиків, наступ на півночі Харківщини може бути лише відволікаючим маневром. Про це йдеться у матеріалі видання Reuters. Журналісти пишуть, що в Україні попер...