​США збираються ще збільшити військову допомогу Україні, - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що в Білому домі розглядають план про можливе збільшення військової допомоги Україні.

Про це голова зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів заявив під час спільної прес-конференція з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем, зазначають Патріоти України.

За його словами, адміністрація Білого дому продовжує роботу з Конгресом, союзниками і партнерами щодо значного збільшення допомоги Україні. Блінкен наголосив, що так США хочуть допомогти Україні підготуватися до свого захисту.

Держсекретар зазначив, що в якості допомоги США також дозволили союзникам поставити Україні військове обладнання американського виробництва.

Також він додав, що за 2021 рік США поставили Україні військової допомоги на 650 мільйонів доларів.

Нагадаємо, за даними МЗС України, міжнародні партнери за останні тижні надали Україні більше тисячі тонн оборонної зброї та військового обладнання.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...