США збираються ввести проти Росії нові санкції за отруєння Скрипалів, - західні ЗМІ

Новина про введення нових санкцій прискорила падіння курсу рубля відносно долара і євро.
В Кремлі вже шкодують, що отруїли Скрипалів? Фото: соцмережі.

Сполучені Штати збираються покарати Росію за отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії введенням додаткових санкцій. Про це з посиланням на джерела пише видання Bloomberg, повідомляють Патріоти України.

За даними журналістів, проект введення нових санкцій вже пройшов узгодження в Держдепартаменті і Міністерстві фінансів США. Тепер необхідно фінальне рішення Білого Дому. Цю інформацію виданню підтвердили два незалежні джерела.

Які саме обмеження можуть бути введені і кого вони торкнуться, поки невідомо, зазначає Bloomberg. Одне з джерел стверджує, що нові заходи можуть торкнутися банківського сектора Росії. Новина про введення нових санкцій прискорила падіння курсу рубля відносно долара і євро.

Нагадаємо, перший пакет санкцій проти Росії за отруєння Сергія і Юлії Скрипалів США ввели 27 серпня 2018 року. Тоді санкції вводилися проти Російської Федерації загалом і не зачіпали безпосередньо російських бізнесменів і чиновників, а також компанії з РФ. При цьому у Вашингтоні попередили, що якщо РФ не пустить міжнародних інспекторів на заводи, що виробляють хімзброю, буде введено другий, більш жорсткий пакет санкцій. Відведений Москві термін закінчився в листопаді 2018 року.

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...