США збираються значно збільшити військову допомогу Україні, Конгрес рекомендуватиме президенту поновити санкції проти "Північного потоку-2"

Комітет Палати представників з асигнувань схвалив законопроект про фінансування програм Державного департаменту і зарубіжних операцій на 2022 фінансовий рік. У ньому заклали 481,5 мільйона доларів на програми допомоги Україні. Це на 28,5 мільйона більше, ніж у поточному році, повідомляє посольство України в США, зазначають Патріоти України.

Зокрема, 125 млн пропонують виділити для безпекової допомоги Україні за статтею «Міжнародне військове фінансування». Це також більше, ніж у 2021 році - на 10 млн, відзначили у відомстві.

Крім цього, профільний підкомітет з питань оборони схвалив законопроект про фінансування Міноборони США на +2022 фінансовий рік. Він передбачає виділення Україні 275 млн доларів допомоги на безпеку по лінії Пентагону за програмою «Ініціатива безпеки допомоги Україні».

Крім того, Комітет Палати представників Конгресу США з питань асигнувань схвалив проект поправки, яким пропонується у 2022 фінансовому році усунути скасування санкцій проти осіб, що займаються реалізацією проекту Північний потік-2.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...