​США звинуватили Росію в фальсифікації історії Другої світової

Сталін не менш Гітлера винен у розв'язанні війни 1939-45 років, а керівництво теперішньої РФ нахабно бреше, про перемогу над нацизмом, як заслугу переважно СРСР, більш того - однієї окремої радянської республіки, котра за Путіним "і самі б впоралась"

Сполучені Штати солідарні з європейськими партнерами у протидії намірам РФ навмисно спотворювати історію про Другу світову війну і займатися звеличенням своєї ролі в перемозі над нацизмом. Про це 7 травня заявив на засіданні в форматі відеоконференції постійної ради ОБСЄ посол США при цій організації Джеймс Гілмор, зазначають Патріоти України.

«Ми повинні не забувати, що Друга світова війна почалася в 1939 році, коли Сталін і Гітлер взяли пакт (Молотова і Ріббентропа), який розділив Східну Європу на радянську і нацистську зони контролю», - нагадав американський дипломат.

Він звернувся до польських колег, які, за словами Гілмора, не забули про початок окупації Польщі в 1939 році.

«Для багатьох націй в Європі 1945 рік не став поверненням до свободи, але, скоріше, початком 50-річного гноблення з боку Радянського Союзу. Шлях до справжнього звільнення був довгим, і в деяких випадках він ще триває », - заявив посол.

Він підкреслив, що Сполучені Штати закликають Москву припинити займатися своїм звеличенням і спотворювати історію.

«Ми солідарні з нашими європейськими партнерами і виступаємо проти фальсифікації історії Росією», - зазначив Гілмор.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...