"Сталінград відпочиває": Пригожин порівняв війну в Україні з Другою світовою і згадав про бої за Соледар

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин порівняв війну РФ проти України з Другою світовою. Вербувальник зеків цинічно заявив, що порівняно з боями у Соледарі "Сталінград відпочиває", передають Патріоти України.

Злочинець видав цю заяву перед натовпом терористів, які повернулися з бойових дій в Росію. Відео з Пригожиним опублікували російські пропагандистські ЗМІ (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Вербувальник ПВК "Вагнер" зустрів своїх найманців, які повернулися з війни, і заявив, що їхні діди не брали участь у таких "замісах". Також він подякував зекам за злочини, які ті вчиняли проти України і попросив не застосовувати проти росіян те, що зеки робили на війні. Крім того, Пригожин заявив терористам, що "тепер вони не колишні в'язні, а бійці ПВК "Вагнер".

"Ви пройшли півроку найтяжчої війни. Ні ваші діди, ні ваші прадіди, я думаю, в таких замісах не брали участі. Ті, хто в нас був на Соледарі, знають, що Сталінград відпочиває. Тому вам дякую. Батьківщина і народ у боргу перед вами. Тепер ви не колишні в'язні, а бійці ПВК "Вагнер", – заявив Пригожин.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...