Стає зрозуміло: У ЗСУ пояснили, як дізнаються про підготовку Росією масованого ракетного удару

Про підготовку Росії до масованого ракетного обстрілу України стає зрозуміло, якщо російські війська виводять до акваторії Чорного моря носії "Калібрів", що мають багато ракет. Про це начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що як правило, ворожа масована атака стається наступної доби після такого "накопичення". Гуменюк описала тактику російських загарбників. Так, ворог використовує різну практику і час від часу нарощує так звані "зусилля і зосередженість" під виглядом психологічного впливу.

"Тобто вони (окупанти – ред.) усвідомлюють і відстежують наші попередження про те, що ми бачимо ці нарощування ("Калібрів" – ред.), чи навпаки зменшення цього рівня. Все це вони відстежують, але як правило, якщо на обліку найбільша кількість "Калібрів", то це означає, що за добу буде масований обстріл і ми це вже визначили для себе", – розповіла представниця Сил оборони півдня.

Зауважимо, що станом на18 листопада в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають сім російських кораблів, з яких один – носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп – чотири ракети.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...