Стала відома головна мета візиту Помпео в Київ: Дати аргумент Трампу і його прихильникам у США

Коли буде новий посол США в Україні, неясно

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк ПомпеоТобто коли буде новий посол США в Україні, неясно. Тільки посла у РФ швидко змінили у 2019 році. Коли буде (і чи буде) новий спецпосланник по конфлікту із РФ, неясно. Візит у Білий дім буде, коли буде зручний час, тобто невідомо, коли буде, пише Микола Бєлєсков, головний консультант відділу воєнної і воєнно-економічної політики Національного інституту стратегічних досліджень.

""Я здивований запитанням, але відповідь не здивує. Не було ніяких умов, щоб президент Зеленський міг приїхати до Вашингтона. Просто нам потрібно знайти відповідний час і можливості для цієї зустрічі. Ми хочемо переконатися, що зустріч відбудеться в той час, коли буде показано значний прогрес. Між нашими країнами є багато роботи. Наші команди обговорюють ці можливості. Ми бачимо економічні можливості для американських підприємств тут... Ми завжди будемо раді вітати президента України у Вашингтоні. Ми впевнені, що така зустріч відбудеться", – сказав державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео.

У той же час Сергій Лавров у Вашингтоні був у грудні 2019 року. У тому числі із Дональдом Трампом спілкувався.

Взаємний обмін компліментами президента України і державного секретаря США на пресконференції не повинен вводити в оману. Головна ціль візиту Майка Помпео в Київ – це дати аргумент Дональду Трампу і його прихильникам усередині США, що стабільний геній не проти України, а якраз навпаки.

Такий стан справ – це не наша провина. І не трагедія. Треба справно робити своє домашнє завдання і співпрацювати із Конгресом США якомога більш активно. А для цього треба реальні приклади, що ми робимо своє домашнє завдання.


Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...