Сталася "каскадна паніка": Жданов назвав єдину причину, чому "посипалася" оборона армії РФ на Харківщині

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що у російських військ на Харківщині була лише одна лінія оборони. Коли її прорвали ЗСУ, сталася "каскадна паніка", що призвело до того, що оборона ворога "посипалася". Тому, за словами Жданова, не зовсім правильно застосовувати термін "каскадний обвал" оборони. Про це військовий експерт Олег Жданов сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"За першою лінією оборони не було. Були окремі гарнізони, які займали якісь містечка і з яких вони почали втікати. Там, найімовірніше, була каскадна паніка. Це говорить наступне. Російські війська не збиралися переходити до "глухої" оборони. Я так розумію, вони очікували резервів та наказ на продовження наступу. Вони облаштували першу лінію оборони, далі оборони не було і не було опорних осередків. Вони навіть не виконали ті статути, по яким вони вчилися, як потрібно воювати. Тому, коли ми прорвали першу лінію, далі пішла хвиля паніки. Коли доносилася звістка, що ЗСУ на підході, окупанти кидали позицію і втікали", - зазначив він.

Жданов додав, що українські війська застосовували агітаційні листівки на боєприпасах, щоб російські військові не чинили опір. Якщо вони це робили, то їх ліквідовували під час наступу.

"Якщо ні, то вони просто збиралися і втікали. Так сталося у Куп'янську, Балаклеї, Ізюмі. Я думав, що ми хоч в Ізюмі оточимо їх (за даними розвідки, там було 10-12 тис. військових - ред.), а вони кинули все, що можна було залишити, посідали у вантажівки, повідбирали у місцевого населення автомобілі, велосипеди і втікли. Темпи відступу були такі шалені, що ми не встигнали за ними просуватися", - зауважив експерт.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...