​"Сталін готувався встромити сокиру в спину, висловлюючись фігурально, своєму дружку Адольфу. Але дружок Адольф теж виявився хлопець не промах", - історик про Другу світову (відео)

Керівник СРСР Йосип Сталін готувався "встромити сокиру в спину" нацистському лідерові Адольфу Гітлеру в прагненні розширити свою владу. Про це заявив російський історик і публіцист Марк Солонін в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман. Запис розмови оприлюднили в YouTube в п'ятницю, 7 травня, передають Патріоти України.

"Сталін дійсно хотів розширювати межі своєї влади вглиб і вшир. Спочатку він поглибив її у себе в країні, довівши свою владу до такого стану, коли легкого ворушіння його пальця було досить, щоб будь-якого маршала, генерала, члена політбюро діставали з маєтку і опускали в розстрільний підвал", – сказав історик.

За словами Солонина, поглибивши свою владу, Сталін вирішив її розширювати. При цьому радянський лідер не міг думати ні про що інше, крім географічного поширення своїх повноважень.

"Коли в Німеччині з'явився Гітлер, коли стало зрозуміло, що Гітлер може виступити криголамом, який зруйнує Європу і прокладе сталінській армії шлях, по якому вона пройдеться попелищем зруйнованої війною Європи, – так, звичайно ж, Сталін був радий цій ситуації", – зазначив Солонін.

Історик зазначив, що своїми діями Сталін допоміг Гітлеру вступити в Другу світову війну і не програти в ній перші кілька місяців, але при цьому продовжував пильно стежити за ситуацією.

"Він готувався встромити сокиру в спину, висловлюючись фігурально, своєму дружку Адольфу. Але дружок Адольф теж виявився хлопець не промах. Ось і все", – резюмував публіцист.

Нагадаємо, Солонін заявив, що нацистський диктатор Адольф Гітлер був охоплений своїми безглуздими ідеями і йому навряд чи вдалося втекти після краху його режиму.

Крім того, він сказав, що для того, щоб уникнути величезних втрат, яких зазнав Радянський Союз у Другій світовій війні, і запобігти самому факту початку протистояння, СРСР не мав виникати.


Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...