"Сталінградська битва навпаки": Терорист Гіркін передрік ганебний результат для Росії у боях за Бахмут

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін прогнозує провал російської окупаційної армії в битві за Бахмут Донецької області. Він у своєму Телеграм-каналі провів паралелі між боями за Бахмут і Сталінградською битвою,, передають Патріоти України.

Гіркін назвав бій за Бахмут "Сталінградською битвою навпаки". Він нагадав, що під час боїв за Сталінград радянське військове командування зуміло нав'язати німецьким військам тривалий і безперспективний бій на виснаження, а саме готувалося до наступу. Німці тоді були впевнені, що зможуть відбити атаку.

Стрєлков вважає, що тепер російські воєначальники у боях за Бахмут можуть повторити допущені Вермахтом у кінці 1942 року помилки.

"Поки я вважаю, що (за урахуванням менших масштабів, чого не можна сказати про можливі геополітичні наслідки) наше командування має намір перевершити своїх німецьких колег", — говорить він.

Нагадаємо, Сталінградська битва тривала з 17 липня 1942 року по 2 лютого 1943-го. У ній зійшлися радянські війська проти німецьких. Бій став переломним під час Другої світової, в результаті якого німецькі війська втратили стратегічну ініціативу.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...