Stalker 5.0: В Одесі представили новітній український морський дрон, який можна використовувати для розвідки (фото)

На міжнародному форумі з безпеки в чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024 в Одесі представили новітній український морський дрон, передають Патріоти України.

Безекіпажний катер під назвою Stalker 5.0 має довжину 5 метрів, ширину 1,2 метра. У спеціальному відсіку, облаштованому в корпусі, може доставляти воду, продовольство, військове спорядження та інші вантажі на острови або ділянки узбережжя, де перебувають Сили оборони.

Крім того, брандер може використовуватися для цілей розвідки та патрулювання узбережжя в морських і річкових прикордонних районах.

Навісний бензиновий двигун потужністю 60 кінських сил розганяє його до швидкості понад 40 вузлів (близько 75 км на годину). Крейсерська швидкість – 30 вузлів (55 км на годину).

Дрон оснащений системою відеозв'язку та управління на основі Starlink. Вартість одного екземпляра становить близько 60 тисяч євро.

Армію Путіна можна вітати з новим надбанням: "Зеленоградський Чикатило" їде вбивати українців

середа, 26 червень 2024, 19:15

Російська армія прийняла до своїх лав чергового маніяка, відправивши його на війну проти України. Про це розповіли у Telegram-каналі Astra, передає NV, інформують Патріоти України. Як повідомляється, йдеться про Юрія Гриценка, відомого як «Зеленоградсь...

За чи проти? Опитування показало, як українці ставляться до проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни

середа, 26 червень 2024, 19:00

Лише 22% опитаних українців позитивно ставляться до ідеї проведення президентських чи парламентських виборів в Україні до завершення війни. У вересні 2023 року цей показник був меншим - 15%. Про це свідчать результати опитування соціологічної служби ...