Стало більше відомо про офіцера розвідки, котрий розкрив таємницю скандальних переговорів Трампа з Зеленським

Автором скарги на телефонну розмову американського президента Дональда Трампа з главою України Володимиром Зеленським виявився співробітник Центрального розвідувального управління США, який працював у Білому домі. Про це, з посиланням на джерела, знайомі з особою агента повідомляє The New York Times, зазначають Патріоти України.

"Його скарга, оприлюднена в четвер, підтвердила, що він є аналітиком за освітою, і чітко дала зрозуміти, що він розуміється на американській зовнішній політиці щодо Європи, демонструючи витончене розуміння української політики та принаймні деякі знання закону", — пише видання.

Офіцер ЦРУ не працював у команді зв’язку, яка обробляє дзвінки з іноземними лідерами. За словами людей, знайомих з його особою, він дізнався про поведінку Трампа "у ході офіційних міжвідомчих справ".

За даними співрозмовників видання, співробітник ЦРУ вже залишив Білий дім і продовжує роботу в управлінні. Інші відомості про його особу не наводяться.

Директор Національної розвідки США Джозеф Магуайр заявив на слуханнях у палаті представників Конгресу США, що зробить все можливе для захисту агента від переслідувань та збереження його особистості в таємниці.

"Ми повинні захистити тих, хто проявляє сміливість повідомляти про ймовірне правопорушення, чи то на полі бою, чи на робочому місці", — сказав Магуайр.

Нагадаємо, напередодні з'явився повний текст доповіді офіцера ЦРУ про зміст скандальних телефонних розмов 45 президента США

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...