"Стало менше техніки": Український військовий заявив про різку зміну ситуації у боях за Часів Яр

Посилення російських атак у районі Часового Яру не спостерігається, повідомив в ефірі телемарафону командир 3-го штурмового батальйону 5-ї ОШБР з позивним "Ацтек", передають Патріоти України.

"Більше піхотні дії в них. Застосування техніки теж не спостерігається. Загалом діють малими піхотними групами по 3-4 людини, інтенсивних штурмових дій не спостерігаємо. Постійні обстріли, намагаються бити по наших логістичних шляхах FPV-дронами, дуже часто почали застосовувати нічні FPV-дрони. Сильно допомагає РЕБ при пересуванні особового складу, на техніці – з цим боремося таким чином", – сказав "Ацтек".

Командир також пояснив, чому, на його думку, Росія почала застосовувати меншу кількість військової техніки в районі Часового Яру.

"Стало менше техніки. Наприкінці весни – напочатку літа вони намагалися активно штурмувати на техніці. Оскільки в нас було і є нормальне забезпечення FPV-дронами, їх на підходах дуже сильно порозбивали. У них забезпечення на нашому напрямку трохи менше через те, що активні дії вони ведуть на Покровському напрямку. Тому застосування на передньому краю дуже мало. Підвіз по Бахмуту, околицях особового складу здійснюють, а штурмові дії – ні", – додав "Ацтек".

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...