Стало відомо, чи залишається Борис Джонсон прем’єром Британії - результати голосування

Прем'єру для збереження своєї посади вистачає 180 голосів своїх однопартійців.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон отримав вотум довіри від депутатів-консерваторів та зберіг свою посаду, інформують Патріоти України.

Як повідомляє The Guardian, загалом у голосуванні взяли участь 359 людей. Довіру Джонсону висловили 211 депутатів, недовіру — 148. Проти прем'єра проголосували понад 40% депутатів-консерваторів. Це означає, що консерватори протягом наступного року не зможуть ініціювати голосування за вотум недовіри прем’єру.

Сам Джонсон не був присутній на оголошенні результатів й після участі в голосуванні (він також є членом парламенту) повернувся на Даунінг-стрит.

Перед початком голосування Джонсон звернувся до однопартійців. Він пообіцяв консерваторам "знову привести їх до перемоги" й застеріг проти "безглуздих братовбивчих дискусій" про майбутнє Консервативної партії.

Крім того, прем’єр закликав однопартійців "відмовитися від подарунку опонентам" і не "танцювати під сопілку ЗМІ". Голосування за вотум недовіри Джонсону відбувалося в кімнаті 14 парламентських комітетів і тривало з 18:00 по 20:00 за місцевим часом (з 20:00 по 22:00 за Києвом).

Щоб зберегти посаду, Джонсон мав здобути підтримку щонайменше 180 консерваторів з 359. За підрахунками BBC перед початком голосування, прем’єра публічно підтримував лише 151 депутат, а 43 публічно підтримали відставку.

Голосування відбувалося з низкою запобіжників для підтримання таємності. Серед іншого, парламентарі заходили у кімнату до голосування через одні двері, а виходили через інші.

Перед голосуванням вони також здавали мобільні телефони, щоб не повторити ситуацій, як під час голосування за відставку Терези Мей - коли дехто зафіксував свій голос на фото, на пам’ять або для доказів. Підрахунок голосів здійснювався в тій самій кімнаті.

Зазначимо, що під час голосування за вотум недовіри Мей у грудні 2018 року лише 117 депутатів висловилися за відставку тодішньої прем’єрки.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...