Стало відомо, де купували зброю організатори зірваного путчу у Німеччині

Німецький радикальний рух "Райхсбюргер", члени якого підозрюються в організації державного перевороту, кілька років тому купували зброю в Хорватії, а один із їхніх членів жив у країні після укладання шлюбу. Про це повідомляє хорватське видання Jutarnji List, передають Патріоти України.

Хорватська поліція та Управління з протидії корупції та організованій злочинності (УСКОК) здійснили спільну операцію зі зриву постачання зброї німецьким радикальним угрупованням, а також арештували кількох хорватів, що можуть бути причетними до спроби путчу.

Відправною точкою в розслідуванні став один із членів "Райхсбюргера" Александер Райхль, який у 2016 році також долучився до лав ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини".

На початку 2018-го поліція Хорватії отримала інформацію, що Райхль купував великі обсяги зброї, яка залишилася в країні після війни 1990-х років і переправляв їх до Німеччини.

Хорватські й німецькі правоохоронці ініціювали таємну операцію, в межах якої перехопили телефонні розмови Райхля. З них випливало, що "Райхсбюргер" купував хорватські автоматичні й снайперські гвинтівки, ручні гранати, пістолети й рушниці для організації замаху на вище керівництво Німеччини.

У межах розслідування в Хорватії було арештовано 16 людей, більшість із яких були пізніше засуджені. Що стосується самого Райхля, то його у 2020 році екстрадували до Німеччини, де разом із іншим хорватом Мартином М. і ще одним членом "Райхсбюргеру" визнали винними й ув’язнили.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...