Стало відомо, хто переконав Трампа, що Україна корупційна держава і їй не варто давати грошей

Президент США Дональд Трамп сформував негативну думку про Україну як корупційну державу під впливом недавніх переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним і прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це повідомляє Washington Post, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією джерел газети, минулого тижня заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент дав закриті покази Конгресу, в рамках яких заявив, що саме Путін і Орбан негативно налаштували Трампа перед переговорами з президентом України Володимиром Зеленським.

Так, в перші місяці полі перемоги Зеленського на виборах американських лідер кілька разів спілкувався з Путіним і Орбаном. Зокрема, під час травневої розмови Трампом Путін заявив, що ще не спілкувався з Зеленським, при цьому розкритикував його за зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським.

Один з американських чиновників підтвердив газеті, що Путін завжди характеризує Україну як “лігво корупції”. У той же час джерела газети підкреслюють, що ні Путін, ні Орбан не натякали Трампу, що Україна може стати потенційним джерелом компромату на колишнього віце-президента Джо Байдена.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...