Хвиля недоволення росте: Стало відомо, скільки українців позитивно оцінюють роботу Зеленського

Перші кроки діяльності президента Володимира Зеленського та його команди 62% громадян оцінюють позитивно. Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, проведеного з 4 по 19 листопада, передають Патріоти України.

Негативні оцінки дали 24%, що удвічі більше, ніж у серпні. У листопаді 36% громадян вважали, що Україна рухається у правильному напрямі, дещо більше – 39% певні, що напрям руху України зараз є неправильним.

Одразу після виборів впевненості у правильності напряму руху було значно більше: у серпні 50% вважали напрям руху правильним, а 23% - неправильним. Громадяни переважно позитивно ставляться до перших рішень Зеленського:

відведення військ від лінії розмежування (позитивно – 59%, негативно – 26%);

надання громадянства іноземцям, які захищали територіальну цілісність України (позитивно – 61%, негативно – 17%);

відновлення діалогу з Польщею щодо проблемних історичних питань (позитивно – 63%, негативно – 10%);

легалізувати видобуток бурштину (позитивно – 71%, негативно – 13%);

повне оновлення складу Центральної виборчої комісії (позитивно – 49%, негативно – 13.5%).

Залишається високою переконаність у виборців у правильності зробленого ними вибору на президентських виборах (69% вважають, що зробили правильний вибір в обох турах).

Ще більше впевненості у виборців, що вони зробили правильний вибір на парламентських виборах (82%).

Опитування проводили за фінансування Європейського союзу. Соціологи зібрали 2041 анкети. Опитували громадян в усіх областях, крім окупованих Росією Криму та окремих районів Донеччини та Луганщини. Похибка дослідження не перевищує 2,3%.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...