Стали відомі результати голосування у Бундестазі щодо передачі Україні ракет Taurus

Парламент Німеччини не підтримав проект резолюції із закликом передати Україні далекобійні ракети Taurus. Цю резолюцію виніс на голосування опозиційний блок ХДС/ХСС. Про це повідомляє DW, передають Патріоти України.

Так, з 666 депутатов, що були присутні в залі, "за" проголосували лише 178. Абсолютна більшість, 485 депутатів, проголосували "проти". Ще троє – утримались.

За даними видання Spiegel, проти резолюцію голосували зокрема депутати від "Партії зелених" та "Вільної демократичної партії", які до цього неодноразово заклики німецький уряд передати Україні ракети Taurus. "На жаль, нинішня пропозиція фракції ХДС/ХСС спрямована лише на тактичну перевагу у внутрішньополітичних дебатах у Федеративній Республіці Німеччина", – стверджують "Зелені".

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...