Стали жертвами торгівлі людьми: В Індії викрили мережу, яка заманювала громадян до РФ на війну проти України

Правоохоронці Індії ліквідували "велику мережу торгівлі людьми", яка заманювала молодих чоловіків до Росії обіцянками роботи, щоб потім змусити їх воювати на війні проти Україні, передають Патріоти України.

Джерело: Reuters

Дослівно: "Центральне бюро розслідувань (CBI) повідомило в четвер пізно ввечері, що за цією схемою до Росії було відправлено близько 35 осіб, що майже вдвічі перевищує цифру в 20 осіб, про яку раніше повідомляло Міністерство закордонних справ Індії".

Деталі: У повідомлення говориться, що торговці людьми, які діяли в кількох індійських штатах, підшукували людей через соціальні мережі та місцевих агентів.

"Громадяни Індії, які стали жертвами торгівлі людьми, були навчені бойовим ролям і розгорнуті на передових базах в зоні російсько-української війни всупереч їхньому бажанню", - заявили у CBI, додавши, що деякі з громадян були "тяжко поранені" в зоні бойових дій.

За даними Центрального бюро розслідувань, обшуки проводяться в кількох місцях, в тому числі в столиці Індії Нью-Делі та фінансовій столиці Мумбаї, і вже вилучено готівку на суму 50 мільйонів рупій ($605 тис.), а також деякі документи та електронні записи.

"Деякі підозрювані також були затримані для допиту в різних місцях", - йдеться в повідомленні.

При цьому МЗС Індії заявило, що кожен випадок обману індійців для участі у війні "рішуче розглядається" разом з Москвою.

Російське зовнішньополітичне відомство не відповіло Reuters на прохання прокоментувати це питання.

Нагадаємо: Перед цим журналістка індійського каналу NDTV Ума Судхір оприлюднила відео у соцмережі Х, де семеро громадян Індії у зверненні кажуть, що їх змушують брати участь у війні з Україною на боці Росії.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...