Стандарти НАТО: Для ЗСУ презентували заміну російсько-радянському УАЗ-496 - "Сайгака"

: «Українська бронетехніка» представила заміну УАЗ-496 у ЗСУ

«

Компанія «Українська бронетехніка» першою представила автомобіль по дослідно-конструкторській роботі (ДКР) «Сайгак» – автомобіля заміну УАЗ-496 у ЗСУ, зазначають Патріоти України.

Машина на базі серійного шасі Toyota Hilux доопрацьована під технічне завдання і адаптована до використання українськими військовими.

Зразок створений з урахуванням досвіду країн Східної Європи, що проводять заміну УАЗів. Взято до уваги побажання військових, що безпосередньо експлуатують техніку в зоні проведення ООС.

Toyota Hilux доопрацьована під вимоги ЗСУ

Машина під шифром «Сайгак» розроблена в партнерстві з чеською компанією Glomex, яка вже постачає машини Збройним силам Польщі, Збройним силам і поліції Чехії та нещодавно додала до свого активу перемогу в тендерах на постачання автомобілів для Словаччини та місії ООН в Македонії.

«За умовами конкурсу, до 1 вересня ми маємо надати Міністерству оборони України дослідний зразок і провести заводські випробування. Проблема в тому, що методик та програм для проведення заводських випробувань в нас немає – Міноборони їх досі не надали. Проте ми готові виходити на державні випробування, адже наш «Сайгак» відповідає стандартам НАТО», – зазначив генеральний директор «Української бронетехніки» Владислав Бельбас.

Автомобіль створений в рекордний термін в рамках конкурсу, оголошеного Міністерством оборони України, та мав бути презентований до 1 вересня 2021 року.

Дослідно-конструкторська робота за шифром «Сайгак» оголошена Міністерство оборони України для заміни у Збройних Силах України легкового автомобіля підвищеної прохідності морально застрарілий УАЗ.

На початку червня з’явилась інформація, що роботи по ньому погодилися продовжити п’ять приватних компаній:

  • ТОВ «ВІДІЮНІКОМЕРС» (Підрозділ мережі автосалонів, який створює спецмашини на базі іноземних зразків);
  • ТОВ «ПРОТЕКТІНЖИЮРИНГ» (Компанія, що пропонує до реалізації в т.ч. військову продукцію корпорації “Богдан”);
  • ТОВ «Українська бронетехніка» (розробник та виробник авто сімейства “Варта” і “Новатор”);
  • ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «СИНЕРГІЯ» (компанія створена в 2020 колишнім керівником “Української бронетехніки” Олександром Кузьмою, на сайті якої є проекти БТР, авто, баггі та інших колісних платформ);
  • ВАТ «УКРАВТОБУСПРОМ» (Компанія зі Львова, яка дотепер займалася проектуванням міських та приміських автобусів).

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...