Стандарти НАТО: В Україні випробували артилерійський снаряд вітчизняної розробки найбільшого калібру

«Артем» випробував боєприпас калібру 155 мм

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» повідомляє про вчасно та якісно виконаний черговий етап дослідно-конструкторської роботи по створенню артилерійського боєприпасу калібру 155 мм в межах виконання державного оборонного замовлення, зазначають Патріоти України.

Заявляється, що компанія успішно провела випробування артилерійського снаряду на підрив та на безпечність експлуатації виробу.

«Артем» випробував боєприпас калібру 155 мм. 155 мм артилерійські боєприпаси виробництва ДАХК «Артем». Фото: Facebook/ДАХК «Артем»

Наразі проводяться підготовчі роботи до виконання наступного етапу дослідно-конструкторської роботи (ДКР). У березні, ми повідомляли, що компанія «Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів.

Випробування 155 мм артилерійського боєприпасу виробництва ДАХК «Артем». Фото: Facebook/ДАХК «Артем»

Випробування 155 мм артилерійського боєприпасу виробництва ДАХК «Артем». Фото: Facebook/ДАХК «Артем»

На той час на підприємстві виготовлялася установча партія, яка як планувалося, у червні цього року, мала розпочати випробування. Дослідно-конструкторська робота триває в інтересах Міністерства оборони України.

“В нашій версії він буде двоскладовий, тобто він матиме донну частину та верхню частину”, – розказав технічні деталі Володимир Зімін

Президент компанії уточнив, що вже виготовлена вся необхідна оснастка та є відштампована донна частина боєприпасу.

Окрім цього, Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» вже виготовляє 152-мм снаряди до систем «Гіацинт» для потреб Збройних Сил України.

Макети боєприпасів виготовлених на ДАХК «Артем». Фото з відкритих джерел

До кінця цього року партію боєприпасів до систем «Гіацинт» у буксованому (2А36) та самохідному варіанті (2С5) буде передано Міністерству оборони України.

Снаряд виготовляємий на ДАХК «Артем» відрізняється від базового ОФ-29 більшою механічною точністю та меншою похибкою по вазі, проте на відміну від радянського зразка український аналог збірний з трьох частин – донної, верхньої та конусної.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...